احتمالاً شما هم جزء آن دسته از افرادی هستید که وقتی برای نخستین بار نام INQ¹ را میشنوید و بدتر از آن متوجه این نکته میشوید که INQ¹ از معتبرترین رویداد تلفن همراه جهان جایزه بهترین گوشی سال 2008 را برده است، اعتماد به نفس خود را در مورد اطلاعات موبایلی خود از دست خواهید داد! ولی ما به شما این امیدواری را میدهیم که بسیاری از دستاندرکاران و کارشناسان تلفن همراه جهان هم برای اولین بار نام INQ¹ را در کنگره جهانی GSM که در فوریه سال جاری میلادی در بارسلونا برگزار گردید، شنیدند پس، از خودتان به هیچ وجه ناامید نشوید.
INQ¹ نخستین گوشی اجتماعی جهان!
برنده جایزه بهترین گوشی سال 2008 از کنگره جهانی بارسلونا
هومن کبیری پرویزی- دنیای کامپیوتر و ارتباطات
احتمالاً شما هم جزء آن دسته از افرادی هستید که وقتی برای نخستین بار نام INQ¹ را میشنوید و بدتر از آن متوجه این نکته میشوید که INQ¹ از معتبرترین رویداد تلفن همراه جهان جایزه بهترین گوشی سال 2008 را برده است، اعتماد به نفس خود را در مورد اطلاعات موبایلی خود از دست خواهید داد! ولی ما به شما این امیدواری را میدهیم که بسیاری از دستاندرکاران و کارشناسان تلفن همراه جهان هم برای اولین بار نام INQ¹ را در کنگره جهانی GSM که در فوریه سال جاری میلادی در بارسلونا برگزار گردید، شنیدند پس، از خودتان به هیچ وجه ناامید نشوید.
باتوجه به تازه وارد بودن گوشی INQ¹و همینطور شرکت تولیدکننده آن یعنی INQ شاید بهتر باشد پیش از معرفی گوشی به معرفی شرکت INQ بپردازیم. شرکت INQ در سال 2006 با هدف تولید گوشیهای هوشمند تلفن همراه رده متوسط توسط شرکت «هاچینسون وامپوا» در لندن تاسیس گردید. تا اینجای کار نه تنها گرهای از مشکلات باز نشد بلکه یک مجهول دیگر نیز اضافه شد و آن هویت شرکت «هاچینسون وامپوا» است. شرکت هاچینسون وامپوا شرکتی است بینالمللی که دفتر مرکزی آن در هنگکنگ واقع شده است و در زمینههای بنادر و خدمات وابسته، فروشگاههای زنجیرهای، سرمایهگذاری، املاک، هتلداری، تامین زیرساخت و مخابرات فعالیت میکند و عمده تمرکز ما هم در بخش مخابراتی این شرکت خواهد بود. هاچینسون وامپوا توسط نشریه معتبر فورچیون در بین 500 شرکت برتر جهان طبقهبندی شده است.
بخش مخابراتی این شرکت مبدع تماسهای چندرسانهای موبایل یعنی نسل سوم تلفنهای همراه (3G) تحت نام تجاری تری (3) میباشد. هاچینسون وامپوا همچنین دارنده 33/59 درصد مالکیت شرکت ارتباطات بینالمللی هاچینسون که ارائه دهنده خدمات تلفن همراه و دیتا در خاورمیانه و آسیا است، میباشد. خوب به نظر میرسد که با آمدن نام 3 بسیاری از پرسشها پاسخ داده شدند و بالاخره یک نام شناخته شده در این نوشتار مورد استفاده قرار گرفت. به زبان سادهتر باید گفت بخش مخابراتی شرکت هاچینسون وامپوا با هدف تامین گوشی برای سرویسهای نسل سوم 3 خود اقدام به تاسیس شرکت INQ نمود و گوشی INQ¹ نخستین محصول این شرکت و به ادعای تولیدکننده آن نخستین گوشی اجتماعی جهان است، چرا که یک گوشی با قیمت معقول بوده و سرویسهای شبکههای اجتماعی مانند فیسبوک (Facebook)، اسکایپ (Skype)، ویندوز لایو (Windows Live)، یاهو (Yahoo) و لست اف.ام ((Last.fm را به طور یکپارچه در سیستمعامل خود جای داده است.
تا اینجای کار قدری توجیه کلمه «اجتماعی» برای توصیف این گوشی مشخص گردید. حال بهتر است سایر ویژگیهای INQ¹ را بررسی کنیم. INQ¹ ظاهری ساده و زیبا دارد. بدنه آلومینیومی و مکانیزم کشویی صفحه کلید آن شاید در نگاه اول شما را به یاد گوشی 6500 نوکیا بیاندازد. ابعاد این گوشی 97 در 6/47 در 4/14 میلیمتر و وزن آن 110 گرم است که مجموعه این مشخصات INQ¹ را یک گوشی خوشدست ساخته است. این گوشی به یک صفحه نمایش 2/2 اینچی با قابلیت نمایش 262 هزار رنگ و رزولوشن QVGA مجهز است که فضای نسبتاً مناسبی را به ویژه برای مرور صفحات وب در اختیار شما میگذارد، هرچند که لمسی نبودن این صفحه را شاید بتوان نقطه ضعفی برای آن محسوب کرد. دوربین INQ¹ 3/2 مگاپیکسلی با قابلیت فیلمبرداری ولی بدون فلاش است که در مقایسه با گوشیهای در رده قیمتی INQ¹ نقطه ضعف بزرگی نیست.
حافظه داخلی این گوشی 50 مگابایت است که امکان افزایش تا 8 گیگابایت دیگر از طریق کارتهای حافظه microSD را دارد. مطمئناً مهمترین ویژگی INQ¹ پشتیبانی یکپارچه از شبکههای اجتماعی است. شاید این سئوال در ذهن شنونده تداعی شود که پشتیبانی از سرویسهایی مانند فیسبوک و یا اسکایپ چیز تازهای نیست وسایر گوشیهای هوشمند مانند آیفون شرکت اپل یا X1 XPERIA سونیاریکسون و یا سایر گوشیهای مبتنی بر ویندوز موبایل هم از سرویسهای فیسبوک و اسکایپ پشتیبانی میکنند به ویژه X1 XPERIA که با قابلیت پشتیبانی از پانلهای چندگانه از جمله پانل ویژه فیسبوک و نیز اسکایپ را تدارک دیده است. پس تفاوت INQ¹ در چیست؟ تفاوت INQ¹ در امکان اجرای نرمافزارهای اجتماعی مانند فیسبوک و اسکایپ در پس زمینه است. یعنی شما میتوانید به این نرمافزارها متصل بمانید و همزمان در گوشی خود به کارهای دیگر مشغول باشید و به محض دریافت پیام از یک دوست یا پیغامهای متداول این سرویسها شما را مانند زمانی که یک پیامک دریافت میکنید، آگاه میسازد.
گذشته از جای گرفتن شبکههای اجتماعی در سیستمعامل INQ¹، یک ویژگی ابتکاری در این گوشی مورد استفاده قرار گرفته است و آن «کتابچه آدرس به روز» است. این ویژگی یک کتابچه آدرس با امکان بروزرسانی آدرس، آدرس پست الکترونیک، شماره تلفن، تصاویر و اطلاعات فیسبوک افراد موجود در این کتابچه را به صورت خودکار، دراختیار میگذارد. این ویژگی از چشم داوران کنگره جهانی بارسلونا نیز دور نماند و در بیانیه هیئت داوران به وضوح به این ویژگی مهم INQ¹ به عنوان نقطه قوت این گوشی اشاره شده است.
بقیه در ادامه مطلب
از دیگر نقاط قوت اشاره شده در بیانیه هیئت داوران میتوان به قیمت بسیار مناسب (حدود 180 دلار آمریکا) به نسبت قابلیتهای گوشی، امکان استفاده ساده از گوشی به عنوان مودم نسل سوم تنها با اتصال یک کابل USB به کامپیوترهای شخصی و البته پشتیبانی قدرتمند از شبکههای اجتماعی اشاره کرد. ولی INQ¹ در همه چیز موفق نیست. از نقاط ضعف این گوشی به غیر از نداشتن فلاش برای دوربین میتوان به نداشتن خروجی هدفون استاندارد 5/3 میلیمتری و مهمتر از همه اینها به نداشتن امکان اتصال به شبکههای محلی بیسیم و یا به عبارت سادهتر نداشتن WiFi اشاره کرد. این بدین معنا است که شرکت INQ این گوشی را تنها برای جلب مشتری برای سرویسهای پرسرعت نسل سوم تلفن همراه شرکت 3 تدارک دیده است، چرا که این گوشی تنها با این سرویسها کار میکند.
پس اگر شما یک کاربر سرویسهای 3 نیستید (مانند ما و سایر کاربران ایرانی!) به هیچ وجه نمیتوانید از امکانات این گوشی استفاده کنید. این نقص حتی برای کاربران 3 نیز میتواند در نقاطی که پوشش شبکه کامل نیست، مکانهایی که کاربر ناچار به خاموش کردن عملکرد تلفن خود است و یا مکانهایی که در آن میتوان با اتصال به شبکههای محلی بیسیم از سرعت بالاتر و قیمت کمتر برای تبادل اطلاعات استفاده کرد، دردسرساز باشد. در هر حال واضح است که INQ در اولین حضور خود در بازار توانسته است به موفقیتی مثالزدنی دست یابد. باید دید که آیا محصولات بعدی این شرکت هم خواهند توانست موفقیت INQ¹ را تکرار کنند؟
منبع : ایتنا