مسئولان گوگل بدلیل اختلالی که روز گذشته در شبکه سرویس های آنلاین آنها بوجود آمده بود، عذرخواهی کردند. این اختلال باعث شد نزدیک به ۱۴ درصد از کل کاربران گوگل دسترسی خود را به خدمات این سایت از دست بدهند.
گوگل در پستی در وبلاگ رسمی خود علت این امر را بروز یک اشکال ساده در ترافیک مراکز انتقال اطلاعات خود واقع در آسیا اعلام کرد. به گفته ی این غول جستجوگر، اتفاقی که پیش آمد مانند آن است که ناگهان تعداد زیادی هواپیما خواهان فرود در یک باند فرودگاه باشند که ظرفیت آنرا ندارد و در اثر آن، ترافیک بوجود آید. اما در مورد گوگل، این هواپیماها نبودند که برای فرود به دنبال مکان می گشتند بلکه بسته های عظیم اطلاعاتی بودند که برای رفتن به مسیر خود اجازه می خواستند و یا به دنبال راه خروجی بودند.
اندکی پس از بروز اختلالها مانند همیشه این کاربران توییتر بودند که با نوشتن عبارت “googlefail#” این خبر را به اطلاع دوستان خود رساندند و بسیاری نیز ناراحتی خود را از این موضوع بیان داشتند. بطور مثال خانمی به نام Leigh می نویسد: “اینترنت بدون گوگل مرده است.”
او در ادامه می گوید، من چگونه امروز بدون گوگل حساب بانکی خود را چک کنم و به سایت آن وارد شوم ؟!! واقعاً اوضاع افتضاحی شده است.
براستی در اینترنت امروز، گوگل دارای چه جایگاه و اهمیتی برای ما است ؟ یک نمودار گرافیکی که توسط مرکز تحقیقات Arbor Networks تهیه و منتشر شده است وضعیت کاربران در آمریکای شمالی را بلافاصله پس از بروز اشکال برای گوگل نشان می دهد. با از سرویس خارج شدن سریس های فراوانی مانند جی میل (GMail)، اسناد گوگل (Doc)، نقشه گوگل (Map)، تقویم گوگل (Calendar) و حتی موتور جستجوگر گوگل، فعالیت آنلاین بسیاری از کاربران شاید بدلیل عدم انتخاب یک جایگزین مناسب، کاهش یافت.
بقیع در ادامه مطلب
در گزارش جالبی که توسط National Business Review منتشر شد پیرامون حواشی این اتفاق در اینترنت چنین آمده است که شرکت نیوزلندی Karen بدلیل از سرویس خارج شدن تقویم گوگل، یکی از مهمترین قرار ملاقات های تجاری خود را لغو نمود و بسیاری دیگر از شرکت ها نیز به همین دلیل تاریخ قرارهایشان با شرکت های تجاری را لغو کردند. باید امیدوار بود که مدیران Karen از این موضوع نکته ای را متوجه شده باشند.
خوشبختانه خطای بوجود آمده قابل برطرف شدن بود و کل اینترنت بخاطر آن دچار اختلال نشد! مشکل بوجود آمده فرصتی به ما می دهد تا برای چند لحظه به این موضوع بی اندیشیم که تا چه اندازه لازم است تا اطلاعات مهم خود را به صورت آنلاین ذخیره نماییم ؟!
از یک سو ذخیره سازی اطلاعات به صورت آنلاین بسیار آسان است. شما عکس ها، فیلم ها، مدارک و نوشته های موجود در کامپیوتر خود را در هارد شخص دیگری بارگذاری می کنید و هارد خودتان خالی می شود. شما تنها با زدن چند کلیک، می توانید به این اطلاعات از هر جایی دسترسی پیدا کنید حتی وقتی در جاده در حال رانندگی هستید. امروزه هر جوانی حداقل یک دستگاه قابل حمل و یا تلفن همراه در اختیار دارد که قابلیت اتصال به شبکه های بی سیم و ۳G را دارا است.
اما وقتی در ابرها مشقول قدم زدن (رقصیدن!) هستید این تنها نور و رنگین کمان نیست که اطراف شما وجود دارد، زیرا همواره احتمال بروز طوفان نیز خواهد بود. در مقاله ای که امروز در مجله PCWorld منتشر شد این موضوع که آیا تمامی اطلاعات شما پس از خاموش شدن سایت میزبان، از دست خواهند رفت به بحث گذاشته شده است.
نویسنده مجله PCWorld در این مقاله گزارش هایی را مبنی بر بروز اشکال در سرویس های بزرگی همچون AOL، HP و Sony می دهد که برای کاربران دردسر ساز شده است. بسیاری دیگر از شرکت های ریز و درشت غیر معروف نیز در اینترنت وجود دارند که بدون هشدار قبلی تعطیل می شوند و اعضاء آنها دیگر شانسی برای بازگشت اطلاعاتشان بدست نمی آورند.
یک عکاس کانادایی با دلخوری از سایت Digital Railroad گله می کند که بدلیل تعطیل شدن ناگهانی باعث شد بیش از ۷۰۰۰ از عکس های او از بین بروند.
التبه هدف این نیست که شرکتی با عظمت و اعتبار گوگل را با Digital Railroad مقایسه نماییم و بگوییم ممکن است سرویس Picasa نیز بدون هشدار قبلی کاربران، ناگهان تعطیل شود. اما اتفاقی که روز گذشته رخ داد این درس را به همه ما می دهد که گوگل نیز نمی تواند همواره در برابر برخی خطاهای غیر منتظره بدون آسیب باقی بماند و این امری است که نتیجه اش ممکن است به هدر رفتن زمان و تلاش های ما منجر شود!
منبع : وین بتا