هیئتهای مدیره انجمنهای دفاتر خدمات ارتباطی استانهای کشور، در همایشی ضمن استماع گزارش هیئت رئیسه کانون سراسری دفاتر خدمات ارتباطی در خصوص مصوبه 49 کمیسیون تنظیم مقررات، به ارائه راهبرد اجرایی برای پیگیری این موضوع پرداختند.
در این همایش که به دعوت انجمن صنفی دفاتر خدمات ارتباطی تهران و با مشارکت کانون سراسری دفاتر خدمات ارتباطی کشور در سالن کانون اسلامی انصار برگزار شد، علی فلاح حقیقی، رئیس هیئت مدیره کانون در سخنانی به تشریح ابعاد اجرای این مصوبه و اقدامات کانون پرداخت.
وی گفت: وزارت ارتباطات، بدون اخذ نظر این صنف اقدام به عبور دادن مصوبه ای در کمیسیون تنظیم مقررات نمود که شریان اقتصادی دفاتر فعال در حوزه پست را مسدود کرده است.
وی با انتقاد از طراحان این مصوبه گفت: در حالی که سالهاست بساط دونرخی در کشور جمع شده است، مشخص نیست چرا عده ای نسخه شفابخش دفاتر را در دونرخی شدن پست آن هم به زیان دفاتر پیچیده اند.
وی گفت: وزارت ارتباطات با حضور رئیس سازمان تنظیم مقررات و مدیر عامل پست ج.ا.ا. به وجود مشکل در اجرای مصوبه کتبا اذعان کرده و مقرر شده بود با همکاری فیمابین این مشکلات رفع شود، اما هربار که با پست تعامل داشتیم جز کتمان واقعیت و دوگانگی حرفها و اقدامات چیزی مشاهده نشد.
در این مراسم، مصطفی مصطفی زاده عسگری، دبیر کانون سراسری دفاتر خدمات ارتباطی کشور ضمن تشریح عملکرد این دبیرخانه در خصوص اجرای مصوبه به انجام بیش از 100 مکاتبه و نشستهای متعدد با طرفهای ذیربط دولتی اشاره کرد و گفت: به شهادت نامه سازمان تنظیم مقررات در اسفند 87، این سازمان هیچ بررسی و برآوردی در خصوص اجرای مصوبه نه قبل از تصویب و نه حتی 6 ماه پس از تصویب آن نداشت و لذا از این تشکل خواست تا اقدام به نظر سنجی و آمارگیری از ابعاد اجرای این مصوبه بنماید که این مهم با تلاش انجمنهای صنفی مرتبط با کانون در سطح کشور انجام پذیرفت.
وی گفت: براساس نتایج این نظر سنجی، که چکیده آن منتشر میگردد،
- 69 درصد دفاتر کشور، مصوبه 49 کمیسیون تنظیم مقررات را اجرا نمودهاند.
- درآمد 5/64 درصد دفاتر به دلیل اجرای مصوبه کاهش یافته است.
- درآمد 2/3 درصد دفاتر به دلیل اجرای مصوبه افزایش یافته است.
- مشتریان 7/91 درصد دفاتر از اجرای مصوبه، ناراضی اند.
- 2/76 درصد دفاتر از اجرای مصوبه، ناراضی اند.
- 5/60 درصد دفاتر با برداشت نقدی سهم خود از تعرفه قبلی به جای حق السهم موافقند
- 8/54 درصد دفاتر، تعامل پست را برای اجرای مصوبه نامناسب دانستند.
- 1/73 درصد دفاتر، این مصوبه را اجرایی نمی دانند.
- 4/52 درصد دفاتر با دریافت نقدی کارمزد موافقند.
- 81 درصد دفاتر خواهان لغو مصوّبی دریافت کارمزد علاوه بر تعرفه مصوب هستند.
و دراین شرایط، تکلیف اجرای این مصوبه معلوم است.
وزارت ارتباطات همه را سر کار گذاشته است!
سخنران اصلی این مراسم، رئیس کمیته ارتباطات مجلس شورای اسلامی بود.
در این همایش علی مطهری، رییس کمیته مخابرات مجلس شورای اسلامی ضمن تبیین تلاشهای مجلس برای رفع مشکلات دفاتر گفت: مجموعه بخش غیردولتی مرتبط با این وزارتخانه در حدود 20 جلسه کاری، موضوع بحث ما و دولت بوده است و از هیچ تلاشی برای رفع مشکلاتشان فروگذار نکردهایم.
وی افزود: به جهت تجربه اجرایی 20 ساله در این وزارتخانه، به ریز مسائل شما واقف هستیم و خود مدتی رئیس کارگروه دفاتر خدمات ارتباطی یکی از استانهای کشور بودهام.
وی با انتقاد از توسعه بیرویه دفاتر بدون تامین کار و درآمد برای آنها، از ورشکستگی این دفاتر در برخی نقاط کشور خبر داد و افزود: مجلس، موضوع دفاتر خدمات ارتباطی را با حساسیت پیگیری میکند چرا که شکست در این تجربه، کشور را سالها به عقب میبرد.
وی گفت: همه باید در جهت اجرای اصل 44 بکوشیم موانع پیش روی این دفاتر برداشته شود تا مردم و سرمایهگذاران این دفاتر هردو بهرهمند شوند.
مطهری با اشاره به عملکرد مسئولانه برخی مدیران در وزارت ارتباطات گفت: صریحا میگویم که این وزارتخانه در حل مسایل دفاتر خدمات ارتباطی هم دفاتر و هم بخش ارتباطات مجلس را سر کار گذاشته است.
وی افزود: البته ما حداکثر توان قانونگذاری و نظارتی مجلس برای حل مشکل دفاتر که بیش از 20 هزار اشتغال مستقیم در سطح کشور دارند را به کار میگیریم که پیگیری طرح فوریتی تحقق پیشخوان دولت در دفاتر از جمله این اقدامات است.
علی مطهری با اشاره به مسایل و مشکلات دفاتر که ناشی از فقدان قانون و شناسنامه دار نبودن این شغل است، افزود: امیدواریم به زودی طرح پیشخوان دولت در دفاتر خدمات ارتباطی مورد تصویب قرار گیرد.
منبع : ایتنا